Lock-Foot Whiplash Syndromet 

En unik behandlingsform som kan gi smertepasienter en enklere hverdag. 

Lock-Foot er en ortopedisk feilfunksjon som kan forekomme både på høyre og på venstre fot, men sjelden på begge føttene. 

Den norske tannlegen Kjell Bjørner, er den som i sin tid oppdaget Lock-Foot. Han hadde fra 1949 drevet tannlegepraksis, og som så mange andre slet også Bjørner med ryggproblemer og smerter. I 1989 forsto han at årsaken til problemene var en medfødt dysfunksjon i foten, en feil som skapte skjevhet gjennom hele kroppen. Fra fot til kranie..... 

Å starte en konvensjonell behandling av kjeveledds-problemer uten å eliminere en Lock-Foot, er en mindre optimal behandling. 
Ingen tannbehandling som inkluderer gjenopprettelse av bitt-overflatene burde gjøres uten eliminering av Lock-Foot, det være seg tannregulering, lage proteser og implantasjoner med superstruktur inkludert. 

Å anstrenge seg for å forbedre kroppsholdningen og normalisere gangfunksjonen bør alltid ledsages av en undersøkelse for å avgjøre om en Lock-Foot er til stede og om den virker som en barriere. 

En menisk-operasjon burde neppe gjøres før resultatet av Lock-Foot-korreksjonen er observert, i de tidligste tilfellene. 

Kvinner som planlegger å bli gravid burde i god tid få en mulig Lock-Foot eliminert for å unngå bekkenløsningsproblemer pga effekten av utskillese (produksjon) av relaxin kombinert med vridningskrefter som beskrevet. 

Ved fibromyalgi er muligens Lock-Foot den betydeligste primærfeilen, selv om disse problemene kan skyldes mange faktorer. 

Resept på briller bør ikke skrives ut før en mulig Lock-Foot er brakt i orden, fordi en slik korreksjon alltid vil forbedre samsynet. 

Tinnitus (øresus) kan også ha årsakssammenheng med kjeveleddsproblem, Lock-Foot må derfor korrigeres for å understøtte annen behandling. 

Manipulasjon av Atlas bør ikke forsøkes med mindre Lock-Foot er ordnet opp. På over 10 år har jeg aldri sett behov for å korrigere en Atlas etter at Lock-Foot har blitt eliminert. 

Når idrettsutøvere sliter med overbelastningsskader som ankel/akillesproblem, beinhinnebetennelse (medialt tibiasyndrom), kneproblem (slimposebetennelse, betennelse i popliteussenen - jumpersknee - schlatters eller løperkne), sene- og muskelstrekkskader i lår/lyskeregion samt hofte og ryggproblem. Er det mangfoldige faktorer som spiller inn, men ifølge erfaringer er Lock-Foot den betydeligste primærfeilen. 

Det er min overbevisning at samfunnet ville oppnå store økonomiske besparelser, og at folk ville bli befridd for en mengde lidelser, om man foretok en systematisk undersøkelse med en korreksjon av Lock-Foot i befolkningen, særlig blant de unge, ville utvilsomt resultere i en forbedring av alle lidelser i skjelettet som nevnt. 

Ref. naturterapeut Robin Juberg


Gjertrud Lilleås
- homøopraktiker MNLH -

Kontortid mandag, torsdag og fredag
Telefon: 72 49 84 81 / 986 36 595
Adresse: Jåravn. 4 - 7334 Storås
E-post: gjertrud@lilleas.no - www.lilleas.no